A webhely látogatásával Ön beleegyezik és elfogadja, hogy a webhely sütiket használ a helyes működés érdekében. Tudjon meg többet a sütikről! [Bezárás]
Támogatóink

A Tenehi Klaszter

2014. 06. 05.

A Tenehi Klaszter

 

A Biharkeresztesi Térségi Geotermális Klaszter alapítása 2011. január 17-én történt alapító okiratának aláírásával és az alapítással járó főbb teendők megtárgyalásával.  A klaszter tevékenységét 10 alapító taggal kezdte. A dinamikusan fejlődő szervezet tagjainak száma folyamatosan bővül. Jelenleg a klaztertagok száma 32. A Klaszter a Tenehi nevet választotta.

Klaszter célja:A klaszter létrehozásának fő célkitűzése, hogy különböző önkormányzati közigazgatási területen található meddő CH és már kiképzett, de üzemen kívüli állapotban lévő termál kutakat az illető önkormányzatok tulajdonukba vegyék, és a klasztertagok közreműködésével azokat geotermális energia hasznosítás céljából üzembe állítsák, illetve szolgáltató egységek kialakításával közüzemi energiaszolgáltatást végezzenek az optimalizálásra törekedve, a költségcsökkentéssel járó előnyök kihasználásával. A Klaszter központja Hajdú-Bihar megyében, Debrecenben található, de a menedzsment Kft Magyarország teljes területén köt együttműködéseket.

 A célunk elősegíteni a megújuló energiával, kiemelten termálvízzel és termál kutakkal foglalkozó vállalkozások, oktatási intézmények, K+F intézmények, helyi gazdasági szereplők klaszter formában megvalósuló együttműködéseinek létrehozását, fejlesztését. A TeneHi Klaszter projekteket generál hazai és nemzetközi pályázati forrásokból vagy egyébjellegű segítséget nyújt a közös beruházások megvalósulásában, az innováció-orientált fejlesztések és együttműködések létrejöttében, amelyek növelik a tagjainak versenyképességét.

 További cél az értéklánc szereplőinek összehangolt tevékenységének elősegítése, a Klaszterben résztvevő és/vagy társult vállalkozások innovációs teljesítményének fokozása, illetve meglévő együttműködés hatékonyságának növelése. A Klaszter feladata hogy egyeztetett célokat tűzzenek ki és valósítsanak meg a megújuló energia szektorban működő vállalatokkal a különböző településeken, önkormányzatokkal és/vagy a magán és/vagy a vállalkozói szférával.

 A Klaszter céljai elérése érdekében együttműködik hazai és külföldi partnerszervezetekkel, és a programjainak finanszírozásához szükséges forrást helyi, regionális, országos és nemzetközi pályázati alapok segítségével, valamint a tagok hozzájárulásával kívánja megteremteni.